• Zonlicht in de tank

    Hoe snelle ontwikkelingsmethoden kunnen helpen om angsten te overwinnen ten aanzien van het aanbod elektrische auto's

  • Voetgangersbescherming vindt niet alleen plaats op de weg

    Als normen voor de bescherming van voetgangers verdergaan dan wettelijke bepalingen

  • De kern van verandering

    EDAG Light Cocoon - mogelijke paradigmaverschuiving in de mobiliteit van de toekomst

EDAG verhalen

De kern van verandering.

EDAG Light Cocoon - mogelijke paradigmaverschuiving in de mobiliteit van de toekomst.

Het is altijd al moeilijk geweest om het langetermijnbelang van uitvindingen vast te stellen. Toen Nikolaus August Otto in 1862 de viertaktmotor uitvond, realiseerden veel mensen zich niet dat deze mijlpaal de wereld zou veranderen. Het is nog steeds onduidelijk of deze bron van inspiratie doorslaggevend was in de doorbraak van de auto. Het was hoe dan ook belangrijk. 

Één keer opladen alstublieft!

Waarom de smartphone de verkeersomstandigheden verandert.

Er zijn weinig andere technische uitvindingen die ons leven de afgelopen jaren zo subtiel maar snel hebben veranderd als de smartphone. 

meer


Additive manufacturing (3D-printen).

Hoe de “EDAG Genesis” de autowereld volledig op z'n kop zette.

Iedereen heeft het over “3D-printen”. Sinds de markt wordt overspoeld met consumentenprinters van € 1.000, dringt de potentiële omvang van de additive manufacturing-technologie tot ons door. Additive manufacturing wordt al gebruikt in de luchtvaartindustrie en medische technologie. Maar tot op heden vrijwel uitsluitend voor prototypes in de auto-industrie.

meer

Voetgangersbescherming vindt niet alleen plaats op de weg.

Als normen voor de bescherming van voetgangers verdergaan dan wettelijke bepalingen.

Sportief design is trendy! Jong, dynamisch en krachtig, waarden die we vaak terugzien in hedendaagse voertuigen van hoogwaardige fabrikanten. Ze vormen een ontwerptaal die overal in voertuigen terugkomt: een plat ontwerp en een lage voorkant. Wat aanvankelijk positief lijkt, blijkt bij nader inzien niet op alle vlakken een voordeel te zijn.

meer

Ideeën in de praktijk brengen - wereldwijd.

Wereldwijd enthousiasme voor een gezamenlijk thema.

U kunt over globalisatie zeggen wat u wilt, maar een ding is zeker: het helpt de wereld economische en culturele grenzen te overbruggen en nader tot elkaar te komen.   Dit is niet alleen te wijten aan de snelle ontwikkelingen van het internet, maar ook aan mobiliteit. De reputatie van een goed automerk geldt wereldwijd. In Azië, Amerika of Europa, overal ter wereld willen mensen zich net zo enthousiast voelen over een nieuwe auto. Dit enthousiasme voor auto's hebben we gemeen met elkaar. Het verbindt ons, ongeacht waar we wonen. 

meer

Zonlicht in de tank.

Hoe snelle ontwikkelingsmethoden kunnen helpen om angsten te overwinnen ten aanzien van het aanbod elektrische auto's.

Daken met zonnepanelen zijn een veelvoorkomend beeld. Het geabsorbeerde zonlicht wordt omgezet in elektrische stroom en kan daarmee dus een heel huis van elektriciteit voorzien. De voordelen van deze vorm van duurzame energie zijn vanzelfsprekend: geen vervelende prijsfluctuaties opgelegd door elektriciteitsleveranciers, lagere CO2-uitstoot en de zon als onuitputtelijke bron. 

meer