• Zonlicht in de tank

    Hoe snelle ontwikkelingsmethoden kunnen helpen om angsten te overwinnen ten aanzien van het aanbod elektrische auto's

  • Voetgangersbescherming vindt niet alleen plaats op de weg

    Als normen voor de bescherming van voetgangers verdergaan dan wettelijke bepalingen

  • De kern van verandering

    EDAG Light Cocoon - mogelijke paradigmaverschuiving in de mobiliteit van de toekomst

Female tech heroes bij ook EDAG!

Als onderdeel van de Dutch Technology week was er een dag speciaal georganiseerd voor vrouwen ‘Female Tech Heroes’ op op the High Tech Campus in Eindhoven.

Het leek mij interessant om hier naartoe te gaan, om me te laten inspireren door vrouwen en om meer vrouwen in te techniek te ontmoeten. 

Het was een dag  van interviews waaronder met Neelie Kroes (Ambassadeur van  Female Tech Heroes) lezingen, workshops en tussendoor had je natuurlijk de kans om volop te netwerken. 

In de ochtend nam ik deel aan een workshop over ‘Design thinking’ en in de middag aan een workshop dat ging over hoe je presentatie het best kunt geven voor een publiek. 
Beide interactieve en leerzame workshops met tips en tricks die ik zeker wil gaan toepassen in de praktijk.

Een van de lezingen werd gegeven door Tessie Hartjes van Lightyear. Dit was een leuke lezing om naar te luisteren en tegelijkertijd geïnspireerd te raken. Wat ik zo leuk vond aan deze lezing is dat ik mezelf in een aantal vlakken herkende  waardoor ik me goed kon inleven in het gehele verhaal. 

Ze had vroeger tijdens haar studie te horen gekregen om een bepaalde richting /niveau te volgen maar zelf wilde ze wat anders

Zo ging het bij mij namelijk ook ongeveer.

Het werd mij afgeraden om de opleiding Industrieel Product Ontwerpen te gaan volgen. Ik zou volgens de docenten het eerste jaar niet doorkomen want dat was nog niemand gelukt met mijn MBO achtergrond. Toch wilde ik dat zó graag, dat het me niet heeft tegen gehouden om super hard te werken en ik mijn studie goed heb kunnen afronden! 

Zoals Neelie Kroes ook in haar interview had gezegd mogen vrouwen ooit wat meer risico nemen. 

Voor EDAG Nederland zou het ook goed zijn om meer diversiteit te krijgen en daarmee ons team te versterken. Zelf was ik voor dat ik startte bij EDAG ook nog niet bekend met de autowereld,  maar met interesse, enthousiasme en een wil om te leren, ben ik toch goed terecht gekomen in de technische wereld bij EDAG.