• De kern van verandering

  EDAG Light Cocoon - mogelijke paradigmaverschuiving in de mobiliteit van de toekomst

 • Zonlicht in de tank

  Hoe snelle ontwikkelingsmethoden kunnen helpen om angsten te overwinnen ten aanzien van het aanbod elektrische auto's

 • Additive manufacturing (3D-printen)

  Hoe de “EDAG Genesis” de autowereld volledig op z'n kop zette

 • Één keer opladen alstublieft!

  Waarom de smartphone de verkeersomstandigheden verandert

Elektrische mobiliteit

Het vooruitzicht voor een nieuwe mobiele generatie

Elektrische mobiliteit vormt een hoeksteen in de transitie naar schone energie op het moment dat bronnen met fossiele brandstoffen uitgeput raken en de prijzen stijgen. Het idee van nagenoeg emissievrije mobiliteit, idealiter gebaseerd op duurzame energiebronnen, is niet slechts van sociaal belang. Het zal ook bijdragen aan het toekomstige concurrentievermogen van de auto-industrie en middelgrote bedrijven op de internationale markt.

Met de opening van ons kenniscentrum voor elektrische mobiliteit in 2010 behoorden we tot de eerste Duitse ontwikkelaars die zich inzetten voor het concept van elektrische mobiliteit. In het kader hiervan zien we onszelf niet alleen als innovatiemotor, maar ook als een onafhankelijke schakel tussen de auto-industrie, energieleveranciers, systeemleveranciers en niet te vergeten de consument.

Met een speciaal ontworpen aandrijfsysteem, architectuur, interface, carrosserie en veiligheidsoplossingen zetten we steeds meer stappen op dit gebied. Bovendien werken we nauw samen met onze klanten om visies te veranderen die de mobiliteit van de komende jaren vorm zullen geven in de praktijk.

Bezoek onze internationale website voor meer informatie.